VOL / Holland / Veluwe / 30 juli-2 aug 2020 / Korte Zomercursus Thangka-Tekenen

Home > Classes > Upcoming thangka courses > Korte Zomercursus Thangka-Tekenen op de Veluwe, inclusief alle overnachtingen en maaltijden
EXTRA INGELASTE CURSUS – RESERVEER ZO SPOEDIG MOGELIJK
Korte Zomercursus Thangka Tekenen

>>DEZE CURSUS IS ‘CORONA-PROOF’ EN VOLDOET AAN ALLE VOORSCHRIFTEN – ZIE ONDER VOOR LIJST VAN MAATREGELEN<<

Vierdaagse Zomercursus Thangka-tekenen te komen, inclusief alle overnachtingen en maaltijden, van donderdag 30 juli t/m zondag 2 augustus.

Beginners en half-gevorderden (ja, ook die zonder enige tekenervaring!) beginnen volgens de thangka-traditie bij de basis, en leren de eerste dag het Gezicht van de Boeddha te tekenen (met alle achtergronden en symboliek erbij). Daarna leer je een volledige Boeddha te tekenen, waarbij je kunt kiezen uit De Boeddha (Boeddha Shakyamuni) of MedicijnBoeddha (de Boeddha van Genezing).

Half-gevorderden en Gevorderden kunnen ervoor kiezen om hun andere thangka-werk af te maken of aan verder te werken.

Wat kun je zoal verwachten tijdens dit lange weekend?

 • Begeleide meditaties in de ochtend
 • Verrukkelijke vegetarische maaltijden
 • Wandelingen maken in de omgeving
 • Optioneel: een bezoek aan de papierfabriek De Bovenste Molen
 • En een heerlijke weekend met een fijne groep mensen!

CORONA-MAATREGELEN die zijn genomen voor deze cursus:
Maximaal 12 personen (in plaats van 25).
De lesruimte is een grote zaal met veel ruimte om je eigen tafel heen.

Onze groep zal de gehele achterkant van het gebouw tot onze beschikking krijgen
Op deze manier kan onze groep volledig gescheiden blijven van de andere groep die er is en de voorkant van het gebout tot beschikking heeft.
Beide groepen krijgen de strikte instructie aan de ‘eigen’ kant te blijven en hebben een eigen deur als in- en uitgang.

Alle kamers aan de achterkant worden aan ons ter beschikking gesteld en iedereen krijgt een eigen kamer ter beschikking (of je moet als stel komen). De openbare toiletten worden afgesloten; iedereen moet het toilet op eigen kamer gebruiken.

Wij hebben twee buitenterrassen ter beschikking. Eten kan daar of in de Grote of Kleine Zaal.
Koffie/thee wordt ook in de Grote of Kleine Zaal gemaakt.
Wij krijgen wegwerpbordenen bestek, zodat we niet naar de afwaskeuken hoeven (De andere groep moet wel afwassen 😉 )

Máár: ijzeren discipline van alle deelnemers is vereist en dit wordt duidelijk gecommuniceerd.
Vooraf winnen we informatie mbt gezondheid in van elke deelnemer. (dmv mail een week vantevoren).Voor reservering, prijs en mee te brengen materialen zie onder.
Wil je advies in je onderwerp of heb je nog andere cursus-gerelateerde vragen die hier niet beantwoord zijn?
Neem dan contact op met Carmen.

Maitreya Instituut Loenen bevindt zich op de Veluwe in het plaatsje Loenen (tussen Apeldoorn en Arnhem) en organiseert allerlei boeddhistische cursussen, workshops en retraites. Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche & toilet, en er wordt elke dag heerlijk vegetarisch gekookt. Je kunt er wandelingen door de bossen maken en bijv. de oude papierfabriek De Middelste Molen bezoeken. Thangka-tekenen is een meditatie op zich, en creëert innerlijke kalmte en vreugde. Deze cursus op deze heerlijk plek is zeer geschikt om je batterijen weer op te laden!

Aanmelden
Voor meer informatie, kosten, locatie en aanmelding, klik op onderstaande kopjes:

 Data, tijden en Prijs

Korte Zomercursus Thangka-Tekenen donderdag 30 juli t/m zondag 2 augustus 2020
De cusus gaat door bij minimaal 8 personen – reserveer zo spoedig mogelijk 
Op donderdag 30 juli kun je s’middags vanaf 17.00 arriveren. Om 18.30 staat er soep en brood klaar voorafgaand aan de cursus, die om 20.00 begint met de introductie/presentatie. Op zondag 2 augustus eindigt de cursus om 17.00.

Kosten: €280 inclusief: thangka tekencursus, 3 overnachtingen in eenpersoons-kamer met eigen douche/toilet, alle overheerlijke maaltijden en onbeperkt koffie/thee.

Om de kosten van deze cursus laag houden worden cursisten verzocht elke dag een ‘karma yoga taak’ te doen, bijv. samen afwassen of koffie/thee zetten.


 Mee te brengen materialen

Mee te brengen materialen voor het maken van het Boeddhagezicht + Boeddha Shakyamuni of MedicijnBoeddha:

 • 2 vellen stevig tekenpapier 50×65/70cm, liefst minimaal 200gr (het makkelijkst te vervoeren in een koker of map)
 • Potlood HB (of vulpotlood 0,5 mm)
 • Lange liniaal (40-50cm) en evt. een geodriehoek
 • Gum
 • Eventueel: Kleurpotloden van een goed merk, bijv. Bruynzeel Design, is ook terplekke te koop: set van 24 stuks €27,50, set van 48 stuks €45 (andere goede merken zijn Prismacolor Premier, Caran d’Ache Luminance of Faber Castell Polychromos)
 • Eventueel: gekleurde fineliners en/of overige materialen waar je graag mee werkt

Een beginners-set materialen is tevens vooraf te bestellen voor €18 (2 vellen papier, vulpotlood 0,5mm + vullingen, 50cm liniaal, grote geodriehoek en gum. Voor €30 komt de set inclusief stevige tekenkoker met riem om je tekeningen goed in te kunnen vervoeren.
Neem contact op met Carmen als je hier gebruik van wilt maken

Verder is het handig om mee te nemen:
– pantoffels of dikke sokken
– opschrijfboekje
– wandelschoenen (er zijn mooie wandelingen te maken in de omgeving)
– evt. badkleding (er is een openluchtzwembad in de buurt)

NB: Tijdens de cursus zijn er teken- en schildermaterialen, Carmen’s thangkakaarten en mooie Tibetaanse/Nepalese sieraden te koop. Gelieve cash te betalen.

 Waar
Maitreya Instituut Loenen (voorheen Hotel Bosoord)
Hoofdweg 109,
7371GE Loenen (Veluwe)
Nederland

Website: www.maitreya.nl

AANMELDEN

Meld je zo spoedig mogelijk aan bij Maitreya Instituut Loenen om teleurstelling te voorkomen:

{"testimonial_characters_limit":"300","testimonial_read_more_text":"Read More","testimonial_read_less_text":"Read Less","testimonial_read_more_ellipsis":"..."}

Testimonials Nederlandse Cursisten

Trudi de Kok

Netherlands

Een aanrader!!!!!!

Ik bezoek nu al ruim zeven jaar workshops bij Carmen, en ben nog lang niet uitgeleerd. Hoe meer je je in deze materie verdiept, des te fascinerender deze wordt. Thangkatekenen is een bijzondere en geweldige hobby, en Carmen is een fantastische docent, gedreven, maar ook heel helder in haar uitleg en inspirerend qua begeleiding. Een aanrader!!!!!!

Sylvia Schmidt

Netherlands

Gave me the confidence to improve my drawing skills

So far I did several courses with Carmen Mensink. I am impressed about her devotion to buddism and her profound knowledge about it. All courses start with a teaching and meditation. It helped me to deepen my knowledge and gave me the confidence to improve my drawing skills. I appreciate her kindness and patience. I am struggling a lot drawing eyes, but during the last course, Chenrezig, it went much better and I am proud of the eyes. Thank you Carmen.

Karin Wesseling

Netherlands

Werkelijk een superweekend!

Vrijdagmiddag 24 januari 2020 op weg naar Den Haag voor de workshop het boeddha gezicht. Best wel spannend want ik heb alleen ervaring
met mandala tekenen. Gelukkig stelde Carmen mij gelijk op mijn gemak dat het goed zou komen. En aan het resultaat te zien is dat goed gelukt. Daarna op zaterdag en zondag de boeddha Chenrezig workshop. Beginnen de dag met een uitgebreide meditatie en daarna heerlijk tekenen in een ontspannen maar zeer geconcentreerde sfeer. Tussendoor nog uitleg met diapresentatie en tussendoor genoeg begeleiding met het tekenen. Werkelijk een superweekend waarin ik veel kennis heb opgedaan en een prachtige tekening heb opgezet. Zeker voor herhaling vatbaar!

Maura Doorenbosch

Netherlands

I came without any previous drawing experience

I came without any previous drawing experience, but everything was extremely well explained. I was happily surprised with the outcome of my artwork. Carmen was a very patient teacher who also gave us a lot of interesting philosophy on Thangka art. I have definitely learned a lot during her workshop and really enjoyed going home with my first self made piece of art.

Jacqueline Hovius

The Netherlands

Met dank aan Carmen voor haar passie en ervaring

Met dank aan Carmen voor haar passie en ervaring om mij en de andere deelnemers (fijne groep vrouwen!) Thangka’s en Boeddha’s te leren tekenen. Het programma zat goed in elkaar en de meditaties voorafgaand aan het tekenen inspireerden om in stilte te werken. Deze dagen heb ik ervaren als een heerlijke kers op mijn vakantie-taart. Namasté Carmen!

Marie Dhaenens

Breda, The Netherlands

Boeiend en inspirerend

Alweer voor een periode van 7 jaar weet Carmen me te boeien en inspireren met haar inhoudelijke lessen, creatieve en heldere begeleiding en meditaties. Heb nog veel te leren en te verfijnen en ervaar dankbaarheid onderdeel van deze wereldse beweging te zijn.

Arisina, The Netherlands

Carmens knowledge of tibetan history and iconology is an essential part of the workshop

I appreciated Carmens knowledge of tibetan history and iconology as an essential part of the workshop, besides the technical aspects, which were also very clear.
Oh, and I do like her shop!

Annemieke Boeters

Ja

Samen tekenen onder de inspirerende leiding van Carmen

Het was heerlijk om met een groep gelijkgestemden weer fysiek bij elkaar te zijn. Samen tekenen onder de inspirerende leiding van Carmen.
De avondlezingen waren zeer informatief.
Het Maitreya instituut in Loenen is een fijne plaats om even tot rust te komen, heerlijk te eten en met elkaar tot mooie resultaten te komen.
Dank Carmen voor deze fijne dagen.

Kwintsheul

Jacqueline

ja

Een krachtige meditatieve sfeer

Beste Carmen, ook deze Thangkacursus over Boeddha Manjushri vond ik bijzonder te ervaren. Het was niet alleen je bemoedigende stimulans tav het tekenen maar ook je fijne meditaties ter voorbereiding van de cursusdag. Je weet een krachtige meditatieve sfeer neer te zetten en dat heeft op mij een helende werking gehad! Veel dank en moge iedereen die hiervoor open staat jou bereiken.
Jacqueline

Zeist

Karin Meijer

Yes you can use it on Facebook or Instagram

Mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt

De cursus Colouring Techniques vond ik erg leuk om te doen, vooral dat de oefeningen die je had gemaakt tot aan het eind werden gebruikt om alle technieken te oefenen. Door tussentijds foto’s te maken, kun je stapsgewijs zien wat de oefeningen laten veranderen in de tekening.
De verbinding met de Nederlandse Meesters vond ik erg interessant en daaruit voortvloeiende de eerste oefening ook, alleen deze manier van schaduw aanbrengen ben ik verder in de cursus niet tegengekomen en ik heb deze manier ook niet toegepast.
De cursus gaat mij zeker helpen met het kleuren van de Witte Tara; ik heb de cursus niet gebruikt bij het gezicht van de Boeddha, omdat ik de cursus toen nog niet helemaal had doorgewerkt. De cursus heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt.

Haarlem (the Netherlands)

Karin Meijer

Yes you can use it on Facebook or Instagram

Een hele nieuwe en aangename manier van tekenen

Geheel blanco ben ik aan de cursussen van Carmen begonnen en wist niet wat ik kon verwachten. Alle cursussen zijn mij goed bevallen en hebben al mijn verwachtingen overtroffen.
Al het materiaal is heel duidelijk opgezet en is ook zeer uitgebreid.
Zonder enige ervaring in het tekenen van thangka’s heb ik een mooie tekening kunnen maken dankzij alle instructies en hulpmiddelen geboden in de cursus. Al jaren teken en kleur ik mandala’s, maar dit was weer een hele nieuwe en aangename manier van tekenen.

Haarlem, The Netherlands

Susan

Yes you can use it on Facebook or Instagram

Wat was het weer fijn om deze te maken

Mijn 2e buddha, dit keer op een troon. Hij is nog niet helemaal klaar, want de kleine tekeningetjes in de troon moeten nog getekend worden. En daarna mag ik het gaan inkleuren!
Wat was het weer fijn om deze te maken.

The Hague, Netherlands

Betty van Vorselen

Inspirerende cursus

Inspirerende cursus Medicijnboeddha. Mooie achtergrondinformatie en prachtige mantras.

Nederland

Susan

De cursus online pakte beter uit voor mij dan verwacht

Goede cursus, met duidelijke instructies. De cursus online pakte beter uit voor mij dan verwacht. Ik had al ervaring met tekenen via Carmen’s cursussen op locatie.

Den Haag, Nederland

Ellis Mol

Wat een energie!

Ik zag een beetje op tegen het onderwerp 🙈. Hij ziet er zo “woest” uit. Maar toen ik van Carmen het achtergrond verhaal/intentie hoorde ging ik ervoor ! Wat een energie! Had het er af en toe warm van 😊.. heerlijke dagen , fijne meditatie’s , fijne groep heerlijk eten. Een aanrader !!

Wervershoof