Prajnaparamita – Boeddha van Wijsheid / 31 mrt-3 april 2022 / Veluwe, Netherlands

Home > Courses > 4-daagse Thangkacursus op de Veluwe, inclusief alle overnachtingen en maaltijden
NOTE: THIS COURSE IS OFFERED IN DUTCH BUT TRANSLATIONS CAN BE PROVIDED ON REQUEST IN ENGLISH (OR ANOTHER LANGUAGE)

Prajnaparamita
De vrouwelijke Boeddha van Wijsheid

Tijdens deze vierdaagse cursus leer je deze prachtige Boeddha te tekenen volgens de traditie van Tibetaans-Boeddhistische Thangka’s (Tibetaanse rolschilderingen).

Prajnaparamita belichaamt de Wijsheid van alle Boeddha’s.
Ze heeft een gouden lichaam met vier armen, waarvan er twee in haar schoot liggen, in meditatiehouding. In haar andere handen houdt ze een vajra (ritueel instrument) vast en een tekst die bekend staat als de Perfectie van Wijsheid Soetra.

Zij representeren de methodes die nodig zijn om een ​​Boeddha te worden. Werken met (de meditatie en mantra van) Prajnaparamita is een krachtige methode om obstakels te overwinnen.

Dit extra lange weekend is geschikt voor cursisten op alle niveaus, van beginners tot gevorderden.
Beginners zullen eerst een Boeddha-gezicht leren tekenen voordat ze verder gaan. Ook kunnen ze in plaats van Prajnaparamita ervoor kiezen om De Boeddha (Shakyamuni) te tekenen, aangezien deze tekening een stuk makkelijker is. Mocht je dit willen, geef dit dan vantevoren door aan aan Carmen.

Programma

Deze retraite geeft je zoveel meer dan alleen het leren tekenen van tibetaanse kunst.

Je leert naast de tekensessies meer over het onderwerp en iconografie via interessante lezingen. Elke ochtend is er een begeleide meditatie over het onderwerp. Ook leer je de mantra van de Boeddha, met de betekenis ervan en hoe je ermee kunt werken. Daarnaast is er een filmavond en heb je de tijd om heerlijke wandelingen in de omgeving te maken.

…Verwacht een goede sfeer en een groep fijne cursisten!

Inclusief: drie overnachtingen in een kamer met douche en toilet, onbeperkt koffie/thee/koekjes, en allle overheerlijke (vegetarische) maaltijden.

Overige info
Voor meer informatie, kosten, locatie en aanmelding, klik op onderstaande kopjes:

 Data, Tijden & Prijs

Donderdag 31 maart t/m Zondag 3 april 2022 (reserveer tijdig om verzekerd te zijn van je plek)
Op donderdag kun je vanaf 17.00 arriveren bij Maitreya Instituut en je installeren in je kamer, om 18.30 is het avondeten, en om 20.00 begint de introductie/presentatie/eerste lezing van de cursus.
Op zondag eindigt de cursus om 17.00.
Mocht je met het openbaar vervoer zijn gekomen dan kun je op de terugweg vaak met iemand meerijden of bij een station worden afgezet.

Kosten: €345
Inclusief: thangkacursus, 3 overnachtingen in kamer met eigen douche/toilet, alle overheerlijke vegetarische maaltijden en onbeperkt koffie/thee.
Om de kosten van deze cursus laag houden worden cursisten verzocht elke dag een ‘karma yoga taak’ te doen, bijv. samen afwassen of koffie/thee zetten.

 Mee te brengen materialen
  • 2 vellen stevig tekenpapier 50×65/70cm (liefst minimaal 200gr) 
  • Potlood HB (of vulpotlood 0,5 mm)
  • Liniaal (30-50cm) en evt. een geodriehoek
  • Gum(men)
  • Kleurpotloden van een goed merk (bijv. Bruynzeel Design, dat ook terplekke te koop is, Prismacolor Premier, Caran d’Ache Luminance of Faber Castell Polychromos).

Tijdens de cursus zijn er in ‘Carmen’s Shop’ o.a. teken- en schildermaterialen, thangkakaarten en Tibetaanse/Nepalese sieraden te koop. Gelieve cash te betalen.

Neem ook pantoffels of dikke sokken, en evt. een opschrijfboekje en een (daglicht)lamp met verlengsnoer mee.

Een beginners-set materialen is tevens vooraf te bestellen:
Basisset Tekenmaterialen €22,50
: 2 vellen goed tekenpapier, potlood, puntenslijper, vulpotlood 0,5mm + vullingen, 50cm liniaal, grote geodriehoek, gum en gumpotlood
Basisset Tekenmaterialen €30 inclusief tekenkoker: zelfde als boven inclusief tekenkoker om je werk goed en droog te kunnen vervoeren (ideaal als je met openbaar vervoer reist)
Mocht je hier gebruik van maken, of mocht je nog vragen hebben over de cursus waarvan je de antwoorden hier niet kunt vinden, dan kun je contact opnemen met Carmen.

 Locatie
Maitreya Instituut Loenen (voorheen Hotel Bosoord)
Hoofdweg 109,
7371GE Loenen (Veluwe)
Nederland

Website: www.maitreya.nl

Maitreya Instituut Loenen bevindt zich op de Veluwe in het plaatsje Loenen (tussen Apeldoorn en Arnhem) en organiseert Tibetaans boeddhistische cursussen, workshops en retraites. Elke kamer heeft een eigen badkamer (met douche & toilet) en er wordt elke dag heerlijk vegetarisch gekookt (kok Peter heeft recent een kookboek uitgebracht: Geheimen uit een boeddhistische keuken). Je kunt er heerlijke wandelingen door de bossen maken en bijv. de oude papierfabriek De Middelste Molen bezoeken.

Aanmelden: