Nederland / Rotterdam / 16 & 17 sept 2018 / Dalai Lama bezoekt Nederland!

Home > Classes > Upcoming thangka courses > Bezoek Dalai Lama aan Nederland met o.a. lezingen over compassie

his-holiness-dalai-lamaDe Dalai Lama
bezoekt Nederland

met lezingen op zo 16 en ma 17 september 

Wij zijn zeer verheugd dat de Dalai Lama na vier jaar weer een bezoek brengt aan Nederland! (van vr 14 t/m ma 17 sept).
Het bezoek staat in het teken van mededogen en waarom juist mededogen essentieel is in deze onrustige tijd.

Laat je inspireren door een van de grootste geestelijke leiders van deze tijd door naar zijn lezingen te komen, op zondag 16 en maandag 17 september in Ahoy, Rotterdam.

dalai-lama-monks-namgyaldalai-lama-on-stage
Hier een paar foto’s van zijn bezoek in 2014, waar meer dan 11.000 mensen bij zijn onderricht aanwezig waren.

De aanleiding van het bezoek van de Dalai Lama is de tentoonstelling Het Leven van Boeddha – de weg naar nu, die te zien is in De Nieuwe Kerk in Amsterdam en op za 15 sept. geopend zal worden door de Dalai Lama, en waar hij in dialoog zal gaan met verschillende mensen. Dit is een besloten evenement maar je kunt hier via LIVESTREAM bij aanwezig zijn!
Ook wordt er op televisie aandacht aan het Boeddhisme en de Dalai Lama geschonken via de uitzendingen Van Dis en de Dalai Lama.

Bezoek de stand van Tibetan Buddhist Art!
Eerste verdieping, stands 43+44

stand-tibetan-thangka-painting-booth       booth-carmen-mensink-dalai-lama-event
Wanneer je komt op 16 en/of 17 sept., vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan de stand van Carmen Mensink / Tibetan Buddhist Art, waar je onder andere haar thangka’s, kaarten (onder andere van de 8 Gelukssymbolen die je hiernaast ziet) en boekenleggers kunt kopen, maar ook prachtige Tibetaans/Nepalese sieraden, en andere voorwerpen die ze van haar reizen heeft meegenomen.
De stand staat op de eerste ring (eerste verdieping, waar de meeste stands staan), nrs. 43+44.
Ook kun je er meer informatie krijgen over thangka workshops en cursussen.

Welkomst-schildering voor de Dalai Lama 2018

painting-for-dalai-lama-carmen-mensink

Net als voor de 2 vorige bezoeken van ZH de Dalai Lama aan Nederland (in 2009 en in 2014), is Carmen wederom gevraagd om een bijdrage te leveren ter verwelkoming van de Dalai Lama.
De 9 meter lange rode-loper-schildering met de Acht Tibetaanse Gelukssymbolen die zij in 2014 heeft gemaakt is aangepast voor 2018 (zie boven!) en bijgewerkt en zal dit weekend op 2 verschillende plekken voor de Dalai Lama persoonlijk neergelegd worden; zowel bij de opening van de Tentoonstelling Het Leven van Boeddha op zaterdag 15 september, als in zijn persoonlijke vertrekken in Ahoy Rotterdam op zondag 16 en maandag 17 september, waar hij lezingen en onderricht zal geven.

Banner op podium bij Dalai Lama in Ahoy

Een grote banner die zij van dit kunstwerk met de 8 Gelukssymbolen creëerde zal a.s. zondag op het podium te zien zijn van Ahoy. Weer een hele eer!
Ansichtkaarten van het kunstwerk kunnen gekocht worden bij haar stand dit weekend.

Vier jaar geleden creëerde Carmen Mensink een negen meter lange schildering voor de Dalai Lama met daarin de Acht Tibetaanse Gelukssymbolen, klik hier om te zien hoe deze schildering voor de Dalai Lama in 2014 tot stand kwam

En vijf jaar dáárvoor schilderde Carmen een mandala-vorm van 5 meter doorsnee, met alle 8 Tibetaanse Gelukssymbolen erin. Klik hier om te zien hoe de schildering voor de Dalai Lama in 2009 tot stand kwam.

Bij dat bezoek had zij ook het geluk om de Dalai Lama even te ontmoeten en hem enkele van haar thangka’s te geven.
Lees hier meer over Carmen’s ontmoeting met de Dalai Lama.

Programma

ZONDAG 16 SEPTEMBER:
09.30 – 10.15 International Campaign for Tibet (ICT) presenteert:
Persoonlijk gesprek tussen Z.H. de Dalai Lama en Richard Gere, acteur en voorzitter van International Campaign for Tibet. Dit in het kader van ICT’s 30 jarig bestaan.

10.15 – 11.45 Publieke lezing door Z.H. de Dalai Lama: ‘Waarom mededogen essentieel is in deze onrustige tijd’

14.00 – 17.00 Lezing door Geshe Thupten Jinpa ‘De kracht van compassie in je dagelijks leven’ en filmvertoning ‘The Last Dalai Lama’
Praktijksessie compassie en meditatie door Geshe Thupten Jinpa, voornaamste vertaler van Z.H. Dalai Lama en bekend door zijn boek ‘Compassie voor Beginners.’
Filmvertoning ‘The Last Dalai Lama’ van regisseur Mickey Lemle, over de interesse die Z.H. heeft in het onderzoek naar hoe we onze emoties kunnen leren begrijpen.

MAANDAG 17 SEPTEMBER:
09.30 – 11.30 Boeddhistische les door Z.H. de Dalai Lama: ‘Acht verzen voor het trainen van de geest in compassie’ 

Meer info & reserveren

Voor meer informatie en om te reserveren voor de lezingen ga naar de website van het Bezoek Dalai Lama Nederland 2018: dalailama2018.nl