Nederland / 8-10 sept / MedicijnBoeddha

Home > Classes > Upcoming thangka courses > MedicijnBoeddha weekendcursus

Medicijnboeddha, 

De Boeddha van Genezing

medicine-buddha-healing-master medicine-buddha-drawing-asia medicine-buddha-color-pencils-thangka-student

LET OP: Deze workshop is inmiddels voorbij. 
De foto’s kun je hieronder zien.
Er zijn nog plekken beschikbaar bij de volgende thangka cursus in De Roos over de 8 Gelukbrengende Symbolen. Ook is er nog plek bij de Weekendcursus van 6 t/m 8 januari in Zwolle waarin je de Boeddha leert te tekenen.

Tijdens deze cursus leer je de MedicijnBoeddha te tekenen volgens de Tibetaanse thangka traditie. 

De Medicijn Boeddha (Tib.: Sangye Menla) is de belichaming van alle genezende kwaliteiten van de Boeddha’s, die worden geassocieerd met het helen van zowel lichamelijk als geestelijk lijden.

Zijn diepe blauwe kleur is dat van lapis lazuli. Traditioneel werd deze kostbare steen gebruikt om dat wat puur of zeldzaam was te symboliseren. Daarnaast heeft dit diepblauwe licht een genezend effect wanneer je ermee werkt door middel van visualisatie-meditaties (wat we in dit weekend ook zullen doen).

In zijn linkerhand houdt de Medicijn Boeddha een bedelnap, gevuld met geneeskrachtig nectar en fruit. In zijn rechterhand houdt hij de Myrobalan plant (de ‘Koning van Genezing’), die bekend staat om zijn doeltreffendheid in het behandelen van zowel geestelijke als lichamelijke ziektes.

Het maken van een connectie met de Medicijn Boeddha door het beoefenen van zijn meditatie of zijn mantra te reciteren helpt je jouw potentieel te bereiken van genezing op alle fronten.

In dit weekend zul je door de combinatie van tekenen, korte meditaties en dialezingen meer te weten komen over de culturele/historische context van thangka’s en symbolisme binnen de Tibetaans-Boeddhistische kunst. Daarnaast is er een uitgebreide uitleg van de mantra van de Medicijn Boeddha.

Het tekenen van een Boeddha is een meditatie op zich, en creëert innerlijke kalmte en vreugde. Wanneer je het boeddhisme beoefent, kan het tekenen van de Boeddha aanzienlijk de visualisaties in je meditatie verbeteren!

Gebruik van alle materiaal is inbegrepen dus je hoeft in principe niets mee te nemen.

Je hoeft geen tekenervaring te hebben.
Mocht je nog niet eerder een workshop bij Carmen hebben gevolgd, dan teken je in deze cursus eerst het Gezicht van de Boeddha (ong. een halve dag) voordat je je kunt toeleggen op de MedicijnBoeddha (vanwege de opbouw binnen de thangka-traditie en het leren van de basisprincipes).
Als je in deze cursus direct wilt beginnen met / alle tijd wilt besteden aan het tekenen van de MedicijnBoeddha, is het aan te raden vooraf de basisworkshop ‘Gezicht van de Boeddha’ te volgen, die o.a. gegeven wordt in Amsterdam op 18 juni, Leiden op 2 juli, Zwolle op 27 aug en Den Bosch op 4 sept.

> Ervaringen en werk van cursisten kun je hier vinden

Meer Info & Reserveren
Voor meer informatie, kosten en plek, klik op onderstaande kopjes:

 Data, tijden & prijs

Donderdag 8 t/m Zaterdag 10 september 2016
Do:
Introductie + avondlezing van 20.00-22.00 (in de Filosofenkamer)
Vr: 10.00 – 18.00 (in de PC Hooftkamer / inloop vanaf 09.30 / lunchpauze van 13.00-14.00)
Za: 10.00 – 18.00

Kosten van de cursus: €159, inclusief gebruik van alle materiaal

Tijdig reserveren is noodzakelijk!

Locatie

De Roos
Centrum voor bewustwording en Spiritualiteit
PC Hooftstraat 183
1071 BW Amsterdam

Website: www.roos.nl

Reserveren

Reserveer tijdig om verzekerd te zijn van een plek voor deze cursus:

thangka-art-group-new-york