Nederland / Za 19 + Zo 20 mrt. / Boeddhisme Weekend

Home > Classes > Upcoming thangka courses > Boeddhisme Weekend

LEIDEN – Museum Volkenkunde,

boeddhisme-weekend-2016

Boeddhisme Weekend

Het jaarlijkse Boeddhisme Weekend in het Museum voor Volkenkunde beslaat een divers programma met o.a. lezingen, optredens, meditaties, workshops en rondleidingen op het gebied van Boeddhisme.

Daarnaast kun je uiteraard het mooie museum bezoeken, wat momenteel extra interessant is vanwege de nieuwe tentoonstelling De Boeddha, die pas is geopend (en loopt/m 14 aug. 2016).

Kom meeschilderen met het Vlaggenproject!

Carmen Mensink heeft elk jaar een stand op het Boeddhisme Festival, waar je haar thangka’s en Boeddhistische sieraden kunt bekijken of aanschaffen. Ook kun je dit weekend in Carmen’s stand meehelpen met het beschilderen van een 4,30 meter lange vlag, onderdeel van een groot project van 5 gekleurde vlaggen met als thema de 5 Boeddha-Families. 

Vorig jaar is de eerste vlag beschilderd, de rode vlag van de rode Boeddha Amitabha, en dit jaar gaan we verder met de tweede vlag van een andere Boeddha. Wanneer het gehele project klaar is zullen de vlaggen bij de entree van het museum gehangen worden, en gebruikt worden bij speciale evenementen.

…Al is het 5 minuten of een uur, je bent van harte welkom om mee te komen schilderen!

Data:

  • Zaterdag 19 + Zondag 20 maart 2016

Info:

  • Tijd: het museum is beide dagen open van 10.00-17.00; de onderdelen van het Boeddhisme Festival vinden plaats tussen 12.00-17.00
  • Prijs: entree museum

carmen-mensink-buddhist-art