Nederland / Amsterdam / Za 18 nov. 2017 / Bloemen in de Tibetaanse Thangka Traditie

Home > Classes > Upcoming thangka courses > Dagworkshop Bloemen in de Tibetaanse Kunst op zaterdag 18 november in Amsterdam


Bloemen in de Tibetaanse Kunst

AMSTERDAM – Dagworkshop inclusief koffie, thee, lunch en alle materiaal

Speciale en kleinschalige thangka workshop in Carmen’s inspirerende en sfeervolle werkruimte in Amsterdam, dichtbij de historische binnenstad. Gemakkelijk te bereiken met auto of openbaar vervoer.

Op de meeste thangka’s (Tibetaanse rolschilderingen) worden bloemen afgebeeld; deze hebben meestal een gelukbrengende en positieve functie. Zo houden veel Boeddha’s een bloem in hun hand, worden bloemen afgebeeld in of rondom de aura of in het landschap als offerande.
Vandaag leer je deze bloemen, zoals de Lotusbloem, Pioenroos, en de zogenaamde Vrucht-bloemen, te tekenen volgens de Boeddhistische traditie. Ook zullen we vandaag de typisch Tibetaanse stijl van het tekenen van knoppen en blaadjes behandelen.

Deze workshop is een zeer goede introductie in de Tibetaanse Thangka kunst en bevat naast het tekenen ook een dialezing, een korte meditatie en aandacht voor kleurtechnieken.

Tekenervaring is niet nodig. Er is veel ruimte voor individuele begeleiding en vragen.

Een andere cursus in Carmen’s atelier wordt de dag ervoor gehouden, en is dus goed te combineren: Vrouwelijk Boeddha-Gezicht op vr 17 nov

Data:

  • Za 1 apr 2017 – VOL
  • Za 18 nov 2017 – nog 3 plekken beschikbaar

Info:

  • Tijd: 11.00 – 17.00
  • Prijs: € 89 p.p.* (€ 73,55 + 21% BTW), inclusief koffie/thee, koekjes, lunch en gebruik van alle materiaal.
    Verder korte meditatie, dialezing, veel individuele begeleiding en uitleg over de traditie en symboliek.
  • Max. 4 personen (workshops gaan door bij 3 personen)
  • Goedkoop overnachten in Amsterdam kan al vanaf € 10 (Carmen stuurt op verzoek een lijst van budgethotels en B&B’s toe)
  • Ervaringen van anderen over deze workshop kun je hier vinden

* Tot 2 weken voor de workshopdatum kunt u kosteloos afzeggen, daarna zal 50% van het cursusbedrag in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen een week voor aanvang van de workshop bent u het volledige cursusbedrag verschuldigd. Mocht een cursus onverhoopt niet door kunnen gaan dan ontvangt u uiterlijk een week vantevoren bericht wordt het cursusgeld z.s.m. teruggestort op uw rekening.

Reserveren of meer informatie:

 

 


Om op de hoogte te blijven van toekomstige cursussen over dit onderwerp schrijf je je in voor de nieuwsbrief.