Netherlands / THANGKACURSUS (THANGKA COURSE) / 23-26 nov. 2023

Home > Courses > 4-daagse Thangkacursus op de Veluwe, inclusief alle overnachtingen en maaltijden

NOTE: This retreat is offered in Dutch but translations -for the meditations, lectures etc.- can be provided on request in English or another language. Personal guidance can be done in English.

Save the date!
Do 23 t/m zo 26 nov. 2023

Onderwerp wordt zsm bekend gemaakt

In deze vierdaagse cursus leer je een Boeddha te tekenen volgens de traditie van Tibetaans-Boeddhistische Thangka’s (Tibetaanse rolschilderingen).

Programma
Deze retraite geeft je zoveel meer dan alleen het leren tekenen
 van tibetaanse kunst. Thangka-tekenen is een meditatie op zich en creëert vreugde en innerlijke rust, dat zul je zeker ervaren.

Naast de tekensessies kun je verwachten:
bijpassende meditaties, interessante lezingen over de achtergrond en iconografie van het onderwerp, een filmavond en een groep fijne cursisten!

Inclusief: drie overnachtingen in een kamer met douche en toilet, onbeperkt koffie/thee/koekjes, en allle overheerlijke (vegetarische) maaltijden. In de omgeving kun je ook fijne wandelingen maken.

Voor wie?
Deze retreaite is geschikt voor thangkacursisten op alle niveaus. Nieuwe cursisten leren eerst het Boeddhagezicht te tekenen en daarna de gehele Boeddha.

Overige info
Voor meer informatie, kosten, locatie en aanmelding, klik op onderstaande kopjes:

 DATA, TIJDEN & PRIJS

Donderdag 23 t/m Zondag 26 november 2023 (reserveer tijdig om verzekerd te zijn van je plek)
Op donderdag kun je vanaf 17.00 arriveren bij Maitreya Instituut en je installeren in je kamer, om 18.30 is het avondeten, en om 20.00 begint de introductie/presentatie/eerste lezing van de cursus.
Op zondag eindigt de cursus om 17.00.
Mocht je met het openbaar vervoer zijn gekomen dan kun je op de terugweg vaak met iemand meerijden en bij een station worden afgezet.

Kosten: €360
Inclusief: thangkacursus, 3 overnachtingen in een- of tweepersoonskamer met eigen douche/toilet, alle overheerlijke vegetarische maaltijden en onbeperkt koffie/thee.
Om de kosten van deze cursus laag houden worden cursisten verzocht elke dag een ‘karma yoga taak’ te doen, bijv. samen afwassen of koffie/thee zetten.

 MEE TE BRENGEN MATERIALEN
  • 2 vellen stevig tekenpapier 50×65/70cm (liefst minimaal 200gr)
  • Potlood HB (of vulpotlood 0,5 mm)
  • Liniaal (30-50cm) en evt. een geodriehoek
  • Gum(men)
  • evt. kleurpotloden van een goed merk (bijv. Bruynzeel Design, dat ook terplekke te koop is, Prismacolor Premier, Caran d’Ache Luminance of Faber Castell Polychromos).
Alle materialen (behalve het papier) zijn ook terplekke te koop in ‘Carmen’s Shop’, waar o.a. ook teken- en schildermaterialen, thangkakaarten en Tibetaanse/Nepalese sieraden te koop zijn. Liefst cash te betalen.

Neem ook pantoffels of dikke sokken, een opschrijfboekje en evt. een (daglicht)lamp met verlengsnoer mee.

Een beginners-set materialen is tevens vooraf te bestellen:
Basisset Tekenmaterialen €22,50
: 2 vellen goed tekenpapier, potlood, puntenslijper, vulpotlood 0,5mm + vullingen, 50cm liniaal, grote geodriehoek, gum en gumpotlood
Basisset Tekenmaterialen €30 inclusief tekenkoker: zelfde als boven inclusief tekenkoker om je werk goed en droog te kunnen vervoeren (ideaal als je met openbaar vervoer reist)
Mocht je hier gebruik van maken, of mocht je nog vragen hebben over de cursus waarvan je de antwoorden hier niet kunt vinden, dan kun je contact opnemen met Carmen.

LOCATIE
Maitreya Instituut Loenen (voorheen Hotel Bosoord)
Hoofdweg 109,
7371GE Loenen (Veluwe)
Nederland

Website: www.maitreya.nl

Het Maitreya Instituut bevindt zich op de Veluwe in het plaatsje Loenen (tussen Apeldoorn en Arnhem) en organiseert Tibetaans boeddhistische cursussen, workshops en retraites. Je verblijft in een een- of tweepersoonskamer met eigen douche & toilet. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt (het instituut heeft een kookboek uitgebracht: Geheimen uit een boeddhistische keuken). In de vrije uren kun je er mooie wandelingen maken en bijv. de oude papierfabriek De Middelste Molen bezoeken.
Thangka-tekenen is een meditatie op zich, en creëert innerlijke kalmte en vreugde.
Deze cursus op deze fijne plek is zeer geschikt om je batterijen weer op te laden!

Aanmelden:

De link zal hier komen te staan zodra registratie voor deze cursus mogelijk is