Netherlands / OFFERING GODDESSES / 23-26 nov. 2023 / FULL

Home > Courses > 4-daagse Thangkacursus op de Veluwe, inclusief alle overnachtingen en maaltijden

NOTE: This retreat is offered in Dutch. Translations can be provided on request in English or another language. 

DEZE CURSUS ZIT VOL.
Je kunt op de wachtlijst geplaatst worden.

Offerande-Godinnen
do 23 t/m zo 26 nov. 2023

Inclusief overnachtingen en alle maaltijden

Offerandes
In deze vierdaagse cursus leer je prachtige godinnen te tekenen volgens de oude Tibetaanse Thangka traditie (rolschilderingen van Boeddha’s en Mandala’s).

Op elk Tibetaans altaar staan offerandes (denk aan een kaars, fruit, bloemen en wierook), ook worden zij geschilderd voor de Boeddha op een thangka. Deze offerandes hebben meestal te maken met de 5 zintuigen van zien, horen, ruiken, voelen en proeven.

Sterk verbonden met offerandes zijn de Offerande-Dakini’s, mooie vrouwelijke godinnen die elk een offerande vasthouden en bijvoorbeeld een instrument bespelen of bloemen of parfum in hun handen hebben. Zij vliegen vaak door de lucht of bevinden zich in de wolken.

Voor wie?
De tekeningen die je dit weekend maakt kunnen van eenvoudig tot zeer uitgebreid zijn en is daarom is deze cursus geschikt voor cursisten op alle niveaus, van beginners (ja, ook voor mensen zonder enige tekenervaring!) tot gevorderden. Carmen biedt veel individuele begeleiding.

Daarnaast is het ook mogelijk om ander thangka-werk af te maken tijdens dit weekend.

Programma
Naast de tekensessies kun je verwachten: bijpassende meditaties, interessante lezingen over de achtergrond en iconografie van het onderwerp, een filmavond en een groep fijne cursisten.
In de omgeving kun je ook fijne wandelingen maken of de oude papiermolen bezoeken.

Deze retraite geeft je zoveel meer dan alleen het leren tekenen van tibetaanse kunst. Thangka-tekenen is een meditatie op zich en creëert vreugde en innerlijke rust, dat zul je zeker ervaren.

Inclusief
Drie overnachtingen in een kamer met eigen douche en toilet (1p-kamer is mogelijk), onbeperkt koffie/thee/koekjes, en alle overheerlijke vegetarische maaltijden.

Overige Info

 DATA, TIJDEN & PRIJS

Donderdag 23 t/m Zondag 26 november 2023 (reserveer tijdig om ver
Op donderdag kun je vanaf 17.00 arriveren bij Maitreya Instituut en je installeren in je kamer, om 18.30 is het avondeten, en om 20.00 begint de introductie + eerste lezing van de cursus.

Op zondag eindigt de cursus om 17.00. Mocht je met het openbaar vervoer zijn gekomen dan kun je op de terugweg vaak met iemand meerijden en bij een station worden afgezet.

Kosten: €360
Inclusief: thangkacursus, 3 overnachtingen in een- of tweepersoonskamer met eigen douche/toilet, alle overheerlijke vegetarische maaltijden en onbeperkt koffie/thee.
Om de kosten van deze cursus laag houden worden cursisten verzocht elke dag een ‘karma yoga taak’ te doen, bijv. samen afwassen of koffie/thee zetten.

 MEE TE BRENGEN MATERIALEN
  • 2 tot 4 vellen stevig tekenpapier minimaal A3 (bijv. 200gr)
  • Potlood HB (of vulpotlood 0,5 mm)
  • Liniaal (30-50cm) en evt. een geodriehoek
  • Gum(men)
  • Kleurpotloden van een goed merk (bijv. Bruynzeel Design, Prismacolor Premier, Caran d’Ache Luminance of Faber Castell Polychromos) en/of verf (bijv. gouache, acryl of aquarel, penselen etc.)
Vrijwel alle materialen (behalve het papier) zijn ook terplekke te koop in ‘Carmen’s Shop’, waar naast de teken- en schildermaterialen ook thangkakaarten en Tibetaanse/Nepalese sieraden te koop zijn. Liefst cash te betalen.

Een beginners-set materialen is tevens vooraf te bestellen:
Basisset Tekenmaterialen €22,50
: 2 vellen goed tekenpapier, potlood, puntenslijper, vulpotlood 0,5mm + vullingen, 50cm liniaal, grote geodriehoek, gum en gumpotlood
Basisset Tekenmaterialen €30 inclusief tekenkoker: zelfde als boven inclusief tekenkoker om je werk goed en droog te kunnen vervoeren (ideaal als je met openbaar vervoer reist)
Mocht je hier gebruik van willen maken, of mocht je nog vragen hebben over de cursus waarvan je de antwoorden hier niet kunt vinden, dan kun je contact opnemen met Carmen.


NB: Neem ook pantoffels of dikke sokken, een opschrijfboekje en evt. een (daglicht)lamp met verlengsnoer mee.

LOCATIE

Het Maitreya Instituut bevindt zich op de Veluwe in het plaatsje Loenen (tussen Apeldoorn en Arnhem) en organiseert Tibetaans boeddhistische cursussen, workshops en retraites. Je verblijft in een een- of tweepersoonskamer met eigen douche & toilet. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt (het instituut heeft een kookboek uitgebracht: Geheimen uit een boeddhistische keuken). In de vrije uren kun je er mooie wandelingen maken en bijv. de oude papierfabriek De Middelste Molen bezoeken.
Deze cursus op deze fijne plek is zeer geschikt om je batterijen weer op te laden!

Maitreya Instituut Loenen (voorheen Hotel Bosoord)
Hoofdweg 109,
7371GE Loenen (Veluwe)
Nederland

Website: www.maitreya.nl

Aanmelden

DEZE CURSUS ZIT VOL.
Je kunt op de wachtlijst geplaatst worden.