NETHERLANDS / Thangka Zomerretraite / LET OP DIT IS OUDE VERSIE – GEBRUIK NIEUWE!!! / Veluwe

Home > Courses > 8-daagse Thangkacursus op de Veluwe, inclusief alle overnachtingen en maaltijden
NOTE: THIS COURSE IS OFFERED IN DUTCH BUT TRANSLATIONS CAN BE PROVIDED ON REQUEST IN ENGLISH (OR ANOTHER LANGUAGE)

Thangka Zomerretraite
Tekenen en Schilderen van Tibetaanse Kunst

Tijdens deze cursus leer je een Boeddha te tekenen of schilderen volgens de Tibetaans-Boeddhistische traditie van thangka. Ook is het mogelijk een traditioneel thangka frame en canvas te maken.

Programma
Deze retraite geeft je zoveel meer dan alleen het leren tekenen
 van tibetaanse kunst.
Je leert naast de tekensessies meer over het onderwerp via interessante lezingen. Elke ochtend is er een begeleide meditatie. Ook is er een filmavond en leer je de mantra van de Boeddha, met de betekenis ervan en hoe je ermee kunt werken. Daarnaast is er tijd om o.a. heerlijke wandelingen in de omgeving te maken.
Deze vierdaagse cursus is inclusief alle overnachtingen, onbeperkt koffie/thee en alle overheerlijke vegetarische maaltijden.

Voor wie?
Deze retraite is geschikt voor iedereen: van beginners (ook voor mensen zonder enige tekenervaring!) tot gevorderde thangkastudenten
. Carmen begeleidt iedereen individueel op zijn/haar niveau (en brengt hen naar een hoger niveau!).

Thangka-tekenen is een meditatie op zich en creëert vreugde en innerlijke rust, dat zul je zeker ervaren. Boeddhistische lama’s zeggen: ‘Als je een Boeddha tekent, teken je je eigen geest.’
Als je het boeddhisme beoefent kan het tekenen van een Boeddha enorm nuttig zijn voor je visualisatie-meditatie.
Beginners leren in deze retraite eerst de basis van thangkatekenen door middel van het tekenen van het Boeddha-gezicht voordat ze aan de Boeddha beginnen.

…Verwacht een zeer goede sfeer en een groep fijne cursisten!

Overige info
Voor meer informatie, kosten, locatie en aanmelding, klik op onderstaande kopjes:

 Data, Tijden & Prijs

Zaterdag 22 t/m Zaterdag 29 juli 2023 (reserveer tijdig om verzekerd te zijn van je plek)
Op zaterdag kun je vanaf 17.00 arriveren bij Maitreya Instituut en je installeren in je kamer, om 18.30 is het avondeten, en om 20.00 begint de introductie/presentatie/eerste lezing van de cursus.
De zaterdag erop eindigt de cursus om 17.00.
Mocht je met het openbaar vervoer zijn gekomen dan kun je op de terugweg vaak net iemand meerijden en bij een station worden afgezet.

Kosten: 
Inclusief: thangkacursus, 7 overnachtingen in een- of tweepersoonskamer met eigen douche/toilet, alle overheerlijke vegetarische maaltijden en onbeperkt koffie/thee.
Om de kosten van deze cursus laag houden worden cursisten verzocht elke dag een ‘karma yoga taak’ te doen, bijv. samen afwassen of koffie/thee zetten.

 Mee te brengen materialen
  • 2 vellen stevig tekenpapier 50×65/70cm (liefst minimaal 200gr) 
  • Potlood HB (of vulpotlood 0,5 mm)
  • Liniaal (30-50cm) en evt. een geodriehoek
  • Gum(men)
  • Kleurpotloden van een goed merk (bijv. Bruynzeel Design, dat ook terplekke te koop is, Prismacolor Premier, Caran d’Ache Luminance of Faber Castell Polychromos) of verf en verfmaterialen

Tijdens de cursus zijn er in ‘Carmen’s Shop’ o.a. teken- en schildermaterialen, thangkakaarten en Tibetaanse/Nepalese sieraden te koop. Gelieve cash te betalen.

Neem ook pantoffels / dikke sokken, en evt. een opschrijfboekje en een (daglicht)lamp met verlengsnoer mee.

Een beginners-set materialen is tevens vooraf te bestellen:
Basisset Tekenmaterialen €22,50
: 2 vellen goed tekenpapier, potlood, puntenslijper, vulpotlood 0,5mm + vullingen, 50cm liniaal, grote geodriehoek, gum en gumpotlood
Basisset Tekenmaterialen €35 inclusief tekenkoker: zelfde als boven inclusief tekenkoker om je werk goed en droog te kunnen vervoeren (ideaal als je met openbaar vervoer reist)
Mocht je hier gebruik van maken, of mocht je nog vragen hebben over de cursus waarvan je de antwoorden hier niet kunt vinden, dan kun je contact opnemen met Carmen.

 Locatie
Maitreya Instituut Loenen (voorheen Hotel Bosoord)
Hoofdweg 109,
7371GE Loenen (Veluwe)
Nederland

Website: www.maitreya.nl

Maitreya Instituut Loenen bevindt zich op de Veluwe in het plaatsje Loenen (tussen Apeldoorn en Arnhem) en organiseert Tibetaans boeddhistische cursussen, workshops en retraites. Je verblijft in een een- of tweepersoonskamer met eigen douche & toilet. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt (Maitreya Instituut heeft recent een kookboek uitgebracht: Geheimen uit een boeddhistische keuken). In de vrije uren kun je er heerlijke wandelingen door de bossen maken en bijv. de oude papierfabriek De Middelste Molen bezoeken.

Aanmelden
De link zal hier komen te staan zodra registratie voor deze cursus mogelijk is