Nederland / Amsterdam / vr 25 t/m zo 27 okt 2019 / Offerande Dakini’s

Home > Classes > Upcoming thangka courses > Weekendcursus Offerande Dakini’s van vr 25 t/m 27 okt 2019 in Amsterdam

Offerande Dakini’s

In deze weekendcursus leer je Offerande Dakini’s te tekenen volgens de oude Tibetaanse Thangka traditie (rolschilderingen van Boeddha’s en Mandala’s).

Op elk Tibetaans altaar staan offerandes, en deze worden ook meestal geschilderd vóór de Boeddha op een thangka. Dit zijn meestal de offerandes van de 5 zintuigen en dus te maken hebben met zien, horen, ruiken, voelen en proeven.

Sterk verbonden met offerandes zijn de Offerande Dakini’s, mooie vrouwelijke godinnen die offerandes vasthouden en bijvoorbeeld een instrument bespelen, bloemen of parfum in hun handen hebben. Zij vliegen vaak door de lucht of bevinden zich in de wolken.

De tekeningen die je dit weekend maakt kunnen van eenvoudig tot zeer uitgebreid zijn en is daarom is deze cursus geschikt voor zowel beginners (ook zonder tekenervaring) en gevorderden. Carmen biedt veel individuele begeleiding.

Naast de tekensessies bevat deze cursus dialezingen en meditaties zodat je ook alles leert over de achtergronden, betekenissen en het gebruik van offerandes in de Tibetaanse traditie.

Het is ook mogelijk om ander thangka-werk af te maken tijdens dit weekend, waarbij je de nieuwe grid-verhoudingen meekrijgt voor thuis.

De workshop wordt gehouden in boeddhistisch centrum Maitreya Instituut in Amsterdam, dichtbij de binnenstad en zeer makkelijk te bereiken per auto of openbaar vervoer.


Cursus ‘Gezicht van de Boeddha tekenen’ op vrijdagmiddag 25 okt.

Mocht je meer tijd willen hebben voor de tekeningen dan is het mogelijk om deze weekendcursus te combineren met de workshop op vrijdagmiddag, het Boeddhagezicht, je kunt dan alvast beginnen met de Offerande-godinnen óf eerst het Boeddhagezicht leren tekenen.
Deze workshop is ook los volgen en een absolute aanrader voor beginnende thangkacursisten (ook mensen zonder enige tekenervaring).


Meer info:

 • Datum: vr 25 t/m zo 27 okt. 2019
 • Tijden: Vrijdag 25 okt. 20.00-21.30 inleiding en dialezing
  Zaterdag 26 okt. 10.00-18.00
  zondag 27 okt. 10.00-17.00
 • Prijs: €135 * inclusief koffie en thee.
  Lunch kun je meenemen of nuttigen in een van de vele leuke tentjes in de buurt. 
  Voor mee te nemen materialen zie onder.
 • Locatie: Maitreya Instituut, Tilanusstraat 8, 1091 BH Amsterdam (meer info zie onder)
 • In verband met beperkte plek is tijdig reserveren noodzakelijk (zie onderstaand formulier)
 • Cursusgeld dient na de reserveringsbevestiging overgemaakt te worden op de girorekening van Maitreya Instituut, IBAN: NL52 TRIO 0198 448 201, o.v.v. cursusdatum + je naam.

* Tot 2 weken voor de workshopdatum kunt u kosteloos afzeggen, daarna zal 50% van het cursusbedrag in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen een week voor aanvang van de workshop bent u het volledige cursusbedrag verschuldigd. Mocht een cursus onverhoopt niet door kunnen gaan dan ontvangt u uiterlijk een week vantevoren bericht wordt het cursusgeld z.s.m. teruggestort op uw rekening.


Wat meer thangka basis hebben? 
Er zijn voor deze weekendcursus geen vereisten nodig, maar mocht je toch iets meer basis willen hebben dan is het aan te raden de workshop Boeddha Gezicht te doen, voorafgaand (vrijdag overdag) aan deze weekendcursus.


Mee te nemen Materialen - klik hier

Mee te nemen materialen:

– enkele vellen stevig tekenpapier, A3 (of groter als je dat prefereert)

– potlood HB (of vulpotlood 0,5 mm), lineaal, geodriehoek, gum

– evt. set goede kleurpotloden

NB: Alle materialen zijn ook terplekke te koop
Neem ook pantoffels of dikke sokken mee.

Adres, Kaart & Bereikbaarheid - klik hier

Maitreya Instituut Amsterdam
Tilanusstraat 8,
1091 BH Amsterdam
Nederland

Website: www.maitreya.nl

Openbaar vervoer: vanaf Amsterdam CS: metro 54 richting Gein (halte Weesperplein).
Binnen Amsterdam: tram 3 (halte Wibautstraat), tram 7 (halte Weesperplein)

Met auto: zie onderstaande kaart.

Op zaterdag is het betaald parkeren (€6 per uur).
Goedkoper parkeren?

Op zondag is het gratis parkeren.

Reserveren

Reserveer tijdig bij Maitreya Instituut Amsterdam via onderstaand formulier (of mail naar amsterdam@maitreya) om verzekerd te zijn van je plek voor deze cursus:

Andere workshops en cursussen op deze locatie dit jaar zijn: Boeddha Gezicht tekenworkshop 25 okt, Thangka Tekenmiddag 30 nov