Nederland / Do 19 tm zo 22 mei / Kwan Yin

Home > Classes > Upcoming thangka courses > Thangka Weekendcursus op de Veluwe

Guan Yin (Kwan Yin),
de Vrouwelijke Godin van Compassie

guan-yin-drawing-and-painting

Een uniek onderwerp tijdens dit verlengde weekend op de Veluwe!
De cursus is inclusief alle overnachtingen en maaltijden.

Guan Yin (ook geschreven als Kuan Yin, Kwan Yin, of Kwannon) komt voor in de verschillende Boeddhitische tradities van Japan, Korea, China en Vietnam.

Toen het Boeddhisme van India naar Oost-Azië kwam en daar populair werd, transformeerden veel boeddhisten de mannelijke bodhisattva van mededogen Avalokitesvara (die je evt. ook kunt tekenen dit weekend, zie onder) in deze vrouwelijke Godin van Barmhartigheid (Goddess of Mercy).

guanyin-kwanyin-malaysia-rocktempleDe naam Guan Yin is de verkorte naam van Guan Shi Yin, wat “De geluiden van de wereld observeren” betekent, dat haar medogende vermogen aanduidt om te luisteren naar de smeekbeden van een ieder die haar hulp nodig heeft.
Er wordt gezegd dat Guan Yin elke vorm kan aannemen om anderen te helpen en daarom kan ze worden weergegeven als een mannelijk of vrouwelijk lichaam (hoewel het vrouwelijke vaker voorkomt).
Omdat ze het symbool is van mededogen, ook naar dieren toe, wordt Guan Yin in Oost-Azië tevens geassocieerd met vegetarisme.

In dit weekend kun je kiezen uit twee verschillende vormen van Guan Yin om te tekenen (staand of zittend) en daarnaast zul je alles over haar te weten komen door de dialezingen. In de ochtend beginnen we met een meditatie op compassie.

thangka-course-loenen-classJe hoeft geen tekenervaring te hebben en er is veel begeleiding. Als nieuwkomer begin je dit weekend sowieso eerst met het Gezicht van de Boeddha voordat je je gaat toeleggen op de hele figuur.

Thangka-tekenen is een meditatie op zich, en creëert innerlijke kalmte en vreugde.
Dit weekend is zeer geschikt om je batterijen weer op te laden!

Optioneel: in plaats van Kwan Yin kun je er dit weekend ook voor kiezen om Boeddha Shakyamuni te tekenen, of Chenrezig (Avalokiteshvara), de mannelijke Boeddha van Compassie.
Ook kun je dit weekend gebruiken om ander werk af te maken.

maitreya-instituut-loenen-veluwe      vegetarian-food-buddhist-center

Meer Info & Reserveren
Voor meer informatie, kosten en plek, klik op onderstaande kopjes:

 Data, tijden en prijs
 Mee te brengen materialen
 Waar
Reserveren